Σεμινάριο Culinary Arts: Art de la Table

ART DE LA TABLE

Εισηγητής: Μητσοτάκης Ευάγγελος

 

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να εμπλουτίσουν, αλλά και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από το Art de la Table, αλλά και τις τεχνικές σερβιρίσματος. Επίσης σε ερασιτέχνες που τους αρέσει να δεξιώνονται φίλους, καθώς επίσης και σε όσους και όσες οργανώνουν στο σπίτι επίσημα δείπνα, γεύματα εργασίας, αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

Σκοπός:

Όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε πώς να οργανώσουμε μια εκδήλωση, να στήσουμε ένα ωραίο τραπέζι και να περιποιηθούμε σωστά τους καλεσμένους μας. Στο σεμινάριο εξετάζουμε τους βασικούς κανόνες Art de la Table. 

 

Περιγραφή:

Ειδικότερα, μαθαίνουμε, ανάλογα με την περίσταση (τραπέζι επίσημο, buffet, party, κ.ά.) και την εποχή, πώς:

1.         να επιλέγουμε και να τοποθετούμε σωστά τα σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, τραπεζομάντιλα, runners, σουπλά, πετσέτες, καθώς και τα διακοσμητικά στοιχεία (κεριά, λουλούδια, κ.ά.).

2.         να ορίζουμε τις θέσεις στο τραπέζι (sitting arrangement)

3.         να κάνουμε σωστούς και πρωτότυπους συνδυασμούς (mix & match)

4.         να διακοσμούμε το τραπέζι με φαντασία.

Τέλος, μαθαίνουμε τους κανόνες για το σερβίρισμα του φαγητού και μικρά μυστικά που κάνουν το τραπέζι μας να ξεχωρίζει.

Διάρκεια: 3 ώρες  

 

Κόστος συμμετοχής:

Στο κόστος του σεμιναρίου περιλαμβάνονται:

o          Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

o          Καφές στα διαλείμματα  

 

Σύντομο Βιογραφικό του Εισηγητή

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης σπούδασε Διοίκηση ξενοδοχειακών μονάδων. Έχει συνεργαστεί με δύο από τους κορυφαίους chef της υφηλίου, τον Alain Ducasse (Adour), και τον Georges Blanc (3 Star Michelin). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 2000, έχοντας διοικήσει κάποια από τα πιο γνωστά εστιατόρια, που έχουν τιμηθεί με Χρυσούς Σκούφους (Beau Brummell, Red, Pil Poul). Είναι ίσως ο μοναδικός Maitre'd στην Ελλάδα με εμπειρία σε εστιατόρια που διαθέτουν 3 αστέρια Michelin. Έχει διατελέσει επίσης Διευθυντής Επισιτισμού του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Grand Resort Lagonissi ως Διευθυντής Εστιατόριων. Επί σειρά ετών διδάσκει σε Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων. Σήμερα κατέχει τη θέση του επικεφαλής του τομέα Τουρισμού στον Όμιλο Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, ΟΜΗΡΟΣ. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί ίσως τον πιο αναγνωρίσιμο Διευθυντή Εστιατόριων στην Ελλάδα με αφιερώματα σε τηλεόραση, περιοδικά κι εφημερίδες. Έχει χαρακτηριστεί ως «ο άνθρωπος που φροντίζει τους stars του Hollywood και του διεθνούς jet set». Δεν είναι τυχαίο ότι στους πελάτες του συγκαταλέγονται η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες, αλλά και celebrities του εξωτερικού.